Rólunk

 

Rólunk

A Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány 2020 július végén került bejegyzésre. Az alapítvány vagyonát egyszemélyes kurátor, Kenyeres Erika biztosítja és kezeli. Az alapítvány célja egy olyan ifjúsági centrum megnyitása, ahol gyerekeknek/fiataloknak állat-asszisztált foglalkozásokkal segítünk a tanulásban, a lelki kiegyensúlyozottság elérésében.

Fontosnak tartjuk a felelős állattartásra nevelést, az állatvédők áldozatos munkáját, ezért a terápiás állatok kiválasztásához szeretnénk más állatvédő egyesületeknek/alapítványoknak segíteni, hogy a legmegfelelőbb állatokat tudjuk majd kiválasztani terápiás célra.

 

Az alapítvány nevét is az állatok emberre való pozitív hatása ihlette, amelyet tanulmányok is alátámasztanak. A stressz csökkenésével enyhül a fájdalomérzet. Az érzelmi fejlődéshez szükséges a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalása. Kiemelném az egészségre gyakorolt hatást is, hiszen az állatok simogatása során csökken a vérnyomás, a szívfrekvencia, és nekik köszönhetően még a légzésszám is normalizálható. Társas kapcsolatok kialakításában rendkívül nagy szerepet játszanak. A rendezvényeink során rengeteg alkalommal hivatkozunk konkrét kutatásokra, és olyan szakembereket hívunk meg, akiknek a munkáját nagyra becsüljük.

 

Számunkra a legnagyobb támogatás a pályázataink megosztása, ingyenes oktatási anyagaink használata, törekvés a megfelelő kommunikációra és a példamutatás. Ha változást szeretnénk, akkor meg kell találnunk a módját, hogy a szeretet álljon életünk középpontjában, és ne engedjük, hogy a negatív érzések  eltereljenek a helyes útról. Egyszerű a képlet: egy kiegyensúlyozott ember nem bánt se embert, se állatot. Előzzük hát meg a bántalmazást, és kezdjük a változtatást saját környezetünkben! Mindenkiben ott van a lehetőség, hogy akár egy kedves gesztussal bearanyozza valakinek a napját. Ne adjuk fel a jóra való törekvést akkor sem, ha reménytelennek látszik! Minden egyes akadály egy lehetőség a fejlődésre.

 

Köszönjük, hogy ellátogattál az oldalunkra!

 

Név: Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány

e-mail: info@mancsaszivre.hu

Adószám: 19252731-1-11

Bankszámlaszám: 11740054-24061872

 

Fotó: Juhász Melinda